perjantai 10. tammikuuta 2014

Raakasuklaa

69 päivää sitten lupasin Facebookissa seuraavaa: Se alkoi nyt muuten SUKLAANSYÖNTILAKKO. Olen syömättä suklaata 50 päivää + niin monta päivää kuin tähän tulee tykkäyksiä! :) Tykkäyksiä tuli vaivaiset 19. Nyt siitä on siis 69 päivää ja sen kunniaksi ajattelin ostaa raakasuklaan valmistuspaketin. Ostin omani Life myymälästä ja äitini osti Sokokselta erimerkkisen ja antoi sen minulle.



Cocovin raakasuklaapaketin sisältö

- neitsytkookosöljy
- agavesiirappi
- kuiva-aineet samassa pussissa:

  • Kylmäpuristettu kaakaovoi
  • Lucumajauhe
  • Raakakaakao-jauhe
  • Maca-jauhe
  • Kalaharin suola
- Goji-marjat
- muotit
- Superfoodit ABC-vihkonen

Leaderin raakasuklaapaketin sisältö

- 1 pss raakakaakaovoita
- 1 pss jauheita (lucuma, raakakaakao, carob-jauhe, kookoksen kukintanektarijauhe, himalajanruususuola)
- 1 pss Goji-marjoja
- 1 pss mantelirouhetta
- 1 prk neitsytkookosöljyä
- 1 pll agavenektaria
- n. 60 muottia
- esite + ohjeet

Päätin kokeilla ensin Leaderin raakasuklaapakettia, koska ohjeet vaikuttivat helpommilta. Ohjeessa sanotaan, että paketillisesta raaka-aineita tulee noin 60 annosta, joten puolitin aineet kun en halunnut tehdä niin isoa satsia ensiksi.


Päätin selvitä ihan vedenkeittimellä, koska raakasuklaatahan ei tule kuumentaa missään vaiheessa. Keitin siis vettä, ja odottelin että vesi haalenee noin 45 asteiseksi, jotta se ei ole liian kuumaa.

1. Sulata neitsytkookosöljy ja raakakaakaovoi lämpimässä vesihauteessa (ei kuumassa vedessä).

Raakakaakaovoita ennen sulatusta


Ensin siis sulatin neitsytkookosöljyn juoksevaksi, jotta sen voi annostella ja punnita. (Jos teet koko satsin kerralla, luonnollisesti sinun ei silloin tarvitse punnita mitään)

Sulatettu neitsytkookosöljy sekä raakakaakaovoi sulamassa vesihauteessa
Neitsytkookosöljystä ja raakakaakaovoista tulee melkein kirkasta litkua

2. Lisää jauhepussien sisällöt ja agavenektari sulatettuun rasvaseokseen.

Raakakaakaovoi, jauhepussi sekä mantelirouhe

3. Sekoita hyvin, kunnes massa on tasalaatuista ja juoksevaa.

4. Lopuksi lisää joukkoon halutessasi goji-marjat ja/tai mantelirouhetta.
Itse päädyin mantelirouheeseen tällä kertaa.

Kaikki ainekset sekaisin, valmista raakasuklaaseosta

5. Kaada juokseva massa annosmuotteihin.

6. Anna massan jäähtyä kiinteäksi jääkaapissa. Nauti!

Ja sitten ei muuta kuin jääkaappiin ja odottelemaan työn tuloksia!

Kaakaota valmistetaan Theobroma cacao -nimisen puun hedelmistä. Raakakaakao on yksi maailman ravinnetiheimmistä ruoka-aineista. Kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja n. 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Antioksidantteja on jopa enemmän kuin goji-marjassa, acai-marjassa, mustikassa, punaviinissä ja kranaattiomenassa yhteensä! Raaka kaakao sisältää korkeita pitoisuuksia esimerkiksi magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, kuparia ja rikkiä. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde. Raaka kaakao sisältää runsaasti aivojemme toimintaan vaikuttavia ainesosia (mm. magnesium, tryptofaani, serotoniini, anandamidi).

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, oli muutes sen verran hyvää, että! Seuraavaksi aion kokeilla toisen paketin ohjeilla ja raaka-aineilla.


2 kommenttia:

♥ Jokaikinen kommentti on tervetullut! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...